• Nieuws
  • Inschrijving 8e editie geopend

Inschrijving 8e editie geopend

Op zondag 15 juli zal de monumentale dijk het decor zijn voor de 8e editie van de Ronde van de Westfriese Omringdijk. Deze fietsklassieker van Le Champion voert de deelnemers langs de mooiste bezienswaardigheden van West-Friesland. De Ronde van de Westfriese Omringdijk zorgt daarmee voor een ideale combinatie van sport en cultuur. Inschrijven voor de routes over 50, 80 en 135 km is vanaf nu mogelijk.

Fietsronde vol beleving

De achtste editie van de Ronde van de Westfriese Omringdijk neemt de deelnemers mee op een sportieve tocht vol historie. Bij diverse historische gebouwen op de route worden stempel- en verzorgingsposten ingericht. Hier kunnen de deelnemers genieten van typisch Westfriese lekkernijen, zoals Westfriese krentenmik of Enkhuizer koeken. Op de startlocaties en langs de route is er daarnaast volop entertainment om de deelnemers een gezellige fietsdag te bezorgen. 

Routes en startplaatsen

Met drie verschillende routes kan zowel de prestatie als recreatiefietser op zondag 15 juli ervaren wat de Westfriese Omringdijk te bieden heeft. Er zijn vier verschillende startplaatsen: Alkmaar, Hoorn, Enkhuizen en Kolhorn. Op elke startlocatie starten de afstanden van 135, 80 en 50 km. De 135 km is een toertocht voor de meer getrainde wielrenner. Deze afstand leidt de deelnemers over de hele Omringdijk. Voor de recreatieve wielrenner zijn de kortere routes van 50 en 80 km een ideale gelegenheid om te genieten van een stukje cultureel erfgoed in West-Friesland. Deze route brengt de deelnemers over een gedeelte van de Omringdijk en deels door het binnen de dijk gelegen Westfriese landschap. 

Het goede doel

Het goede doel van de 8e Ronde van de Westfriese Omringdijk is Stichting de Westfriese Molens. Deze stichting is eigenaresse van veertien molens binnen de Westfriese Omringdijk en heeft als doel deze molens in goede, maalvaardige staat te houden. De Westfriese molens worden gekoesterd als cultuurhistorisch monument en worden in stand gehouden met allerlei culturele- culinaire- en sportevenementen.