• Programma

Programma

Op zondag 14 juli vindt de 9e Ronde van de Westfriese Omringdijk plaats. De ronde kent drie verschillende afstanden, elk te volgen vanuit de startlocaties Alkmaar, Hoorn, Enkhuizen en Kolhorn. De afstand van 135 km over de gehele Omringdijk is een prestatieve toertocht voor de meer getrainde wielrenner. Voor recreatieve fietsers en beginnende racefietsers zijn afstanden van 50 en 80 km uitgezet. Deze kortere routes vanuit dezelfde vier startplaatsen gaan voor een deel over de Omringdijk en voor een deel door het binnen de dijk gelegen Westfriese landschap. Waarbij zoveel mogelijk rekening gehouden is dat ook de deelnemers aan een korte afstand een optimale beleving ervaren.

Als cultuurhistorisch monument is de Westfriese Omringdijk uniek in haar historie en dat maakt het fietsen over deze dijk buitengewoon interessant. Onderweg kom je dan ook regelmatig borden tegen die je een indruk geven over het verleden en het ontstaan van deze Omringdijk. Daarnaast fiets je door oude VOC-stadjes als Hoorn, Enkhuizen en Medemblik, direct langs het IJsselmeer, waar je het ene na het andere monumentale gebouw passeert.

Online inschrijven is mogelijk t/m 2 juli 2018. Klik hier voor de tarieven.

[button url=”https://registration.mylaps.com/westfriese-omringdijk/” label=”Klik hier voor het inschrijfformulier”]

Inschrijven is mogelijk voor de volgende onderdelen:

  • 135 km 
  • 80 km
  • 50 km

Er zijn vier startlocaties:

Op zondag 15 juli kun je ook nog inschrijven op de startlocaties. Er is gelegenheid om te pinnen. Er is geen deelnemerslimiet. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen kan een limiet in de komende jaren wel worden ingevoerd.