• Inschrijven

Inschrijven

Ronde van de Westfriese Omringdijk 14 juli
Inschrijven

Dit jaar is de Ronde van de Westfriese Omringdijk verreden. Volgend jaar zien we je graag op 12 juli aan de start van de 10e editie!

Op zondag 14 juli 2019 vindt de 9e Ronde van de Westfriese Omringdijk plaats. De ronde kent drie verschillende afstanden, elk te volgen vanuit de startlocaties Alkmaar, Hoorn, Enkhuizen en Kolhorn. De afstand van 135 km over de gehele Omringdijk is een prestatieve toertocht voor de meer getrainde wielrenner. Voor recreatieve fietsers en beginnende racefietsers zijn afstanden van 50 en 80 km uitgezet. Deze kortere routes vanuit dezelfde vier startplaatsen gaan voor een deel over de Omringdijk en voor een deel door het binnen de dijk gelegen Westfriese landschap. Waarbij zoveel mogelijk rekening gehouden is dat ook de deelnemers aan een korte afstand een optimale beleving ervaren.

Als cultuurhistorisch monument is de Westfriese Omringdijk uniek in haar historie en dat maakt het fietsen over deze dijk buitengewoon interessant. Onderweg kom je dan ook regelmatig borden tegen die je een indruk geven over het verleden en het ontstaan van deze Omringdijk. Daarnaast fiets je door oude VOC-stadjes als Hoorn, Enkhuizen en Medemblik, direct langs het IJsselmeer, waar je het ene na het andere monumentale gebouw passeert.

Online inschrijven via het Early bird tarief is mogelijk vanaf 18 maart t/m 1 juli. Daarna is het tot en met 11 juli mogelijk om voor het Late Bird tarief in te schrijven. Ook op de dag van het evenement kun je nog inschrijven, dan betaal je wel het hoogste tarief.