De Ronde van de Westfriese Omringdijk is een event van:

Meer fietsevenementen

Wil je graag meedoen aan meer evenementen van Le Champion? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar de fietsevenementen van Le Champion? Lees hieronder dan meer over de unieke en veelal verrassende routes. Ontdek welke evenementen nog meer bij jou passen. Ga je voor een toertocht, een fiets4daagse en/ of kies jij voor de MTB tochten? Le Champion heeft voor ieder wat wils!

Omloop van Zandvoort


Datum: 29 maart 2020
Plaats: Zandvoort
Afstanden: 45, 80 en 120 km

De Omloop van Zandvoort is de openingsklassieker die je niet mag missen. De routes gaan door de omgeving van Zandvoort en zijn zeer afwisselend. Je start vanuit de Pitsstraat op het racecircuit voor een ronde van 4,2 km over het circuit met een tijdregistratie. Leuk om jezelf te testen op deze snelle racebaan.

Ronde van Noord-Holland


Datum: 25 april 2020
Plaats: Alkmaar, Hoorn en Oostzaan
Afstanden: 40, 70, 110 en 160 km

Deze voorjaarsklassieker is een van de oudste tochten van Le Champion. Je komt langs karakteristieken plekken van Noord-Holland. Je fietst langs de molens, bloembollenvelden en door de dorpen heen. Deze voorjaarsklassieker mag je niet missen.

Fiets4daagse Hoorn


Datum: Donderdag 2 t/m zondag 5 mei 2020
Plaats: Hoorn
Afstanden: 30, 50 en 70 km

Het beste van Noord- Holland ontdek je tijdens de Fiets4Daagse Hoorn. Je fietst door uitgestrekte polders langs bloeiende tulpenvelden, oude havenstadjes en unieke stolpboerderijen. Er zijn tussenstops bij musea, boerderijen en andere bezienswaardigheden.
 

Fiets4daagse Alkmaar


Datum: woensdag 1 t/m zaterdag 4 juli 2020
Plaats: Alkmaar
Afstanden: 30, 50 en 70 km

Fietsend langs de kust en door de duinen ontdek je de prachtige polders rondom de stad en kun  je je vergapen aan kunst en cultuur op de route. Speciaal voor gezinnen met jonge kinderen zijn er eindeloos veel educatieve mogelijkheden.

LBL Ardennen Classic


Datum: Zaterdag 8 augustus 2020
Plaats: Luik, BE
Afstanden: 78, 129, 174 en 237 km

Even over de grens, in Country Hall Liège, vind je de start- en finishlocatie van deze geliefde Belgische toertocht. Gebaseerd op het parcours van de oudste wielerklassieker Luik-Bastenaken-Luik biedt deze tocht je vanaf hier de unieke mogelijkheid om de Belgische heuvels te trotseren. Op de drie meest uitdagende klimmen is er tijdwaarneming aanwezig. Met een klassement voor de beste mannelijke en vrouwelijke klimmers!

BinckBank Dam tot Dam FietsClassic


Datum: 20 september 2020
Plaats: Amsterdam
Afstanden: 40, 60, 85, 105 en 145 km

Vanaf het historische hart van Amsterdam, de Dam brengen de verschillende routes je langs prachtige Noord-Hollandse plaatsen met ‘Dam’ in de naam. Maar eerst fiets je door de IJtunnel: je duikt even onder zeeniveau om daarna weer stevig omhoog te trappen. Maximaal 6.000 race-, toer- en stadsfietsers kunnen meedoen aan deze fietsklassieker.