Start en finish

Tijdens de Ronde van de Westfriese Omringdijk is er de keuze om van start te gaan vanuit maar liefst vijf opstaplocaties!
Alkmaar
Hoorn
Enkhuizen
Medemblik
Schagen
Start & Finish in Alkmaar – Alkmaarse Poort
In Alkmaar bevindt zich het officiële 0-punt van de Westfriese Omringdijk. Hier is de aanleg van de Dijk ooit begonnen. De start en finish in Alkmaar is bij Restaurant de Alkmaarse Poort. De Alkmaarse Poort bevindt zich letterlijk bij de toegang naar Alkmaar. Het is een plek waar de koffie klaar staat en waar fietsers altijd welkom zijn. Ook voor een drankje na jouw prestatie. 

Parkeren kan gratis op het bedrijventerrein aan de Edisonweg in Alkmaar. Bekijk hier meer informatie over de bereikbaarheid. 

Adres
Restaurant Alkmaarse Poort
Omval 72, Alkmaar
(Voor parkeren navigeer naar de Edisonweg in Alkmaar).

Starttijden
Zie hieronder de starttijden van de diverse afstanden. Starten is alleen mogelijk tussen de aangegeven tijden.
Start & Finish in Hoorn - Kerkplein
Hoorn is de stad van de gouden eeuw en dat is duidelijk te zien. Te midden van de historische panden uit het rijke verleden bevindt zich de start en finish locatie op het Kerkplein. De uitbaters van eet- en bierencafé de Beiaard en café ’t kroegie zorgen absoluut voor de juiste sfeer, goede koffie en een goed biertje na afloop. Een start en finishplek op een unieke locatie.

Parkeren kan gratis bij P+R locatie aan de Van Dedemstraat in Hoorn of bij Parkeerterrein de Nieuwe Wal in Hoorn. Vanaf beide parkeerlocaties is het 5 minuten fietsen naar de start. Bekijk hier meer informatie over de bereikbaarheid. 

Adres
Kerkplein 3, Hoorn
(Voor parkeren navigeer naar de Van Dedemstraat of de Nieuwe Wal in Hoorn).
 
Starttijden
Zie hieronder de starttijden van de diverse afstanden. Starten is alleen mogelijk tussen de aangegeven tijden.
Start & Finish in Medemblik – Stoommachinemuseum
In Stoomgemaal “De Vier Noorder Koggen” is het Nederlands Stoommachinemuseum gevestigd. Het stoomgemaal heeft een belangrijke rol gespeeld bij het droogmalen van West Friesland. Één van de meest bijzondere start en finishlocatie van de Ronde van de Westfriese Omringdijk. Hier duik je in de historie van de stoommachine maar je kunt er natuurlijk ook gewoon terecht voor koffie en een drankje na afloop. 

Parkeren kan gratis bij parkeerlocatie Regatta Center aan de Vooroever 3 in Medemblik. Vanaf hier is het 1 kilometer fietsen naar de start. Bekijk hier meer informatie over de bereikbaarheid. 

Adres
Vooroever 3, Medemblik
(Voor parkeren navigeer naar Regatta Center aan de Vooroever 3 in Medemblik).
 
Starttijden
Zie hieronder de starttijden van de diverse afstanden. Starten is alleen mogelijk tussen de aangegeven tijden.
Start & Finish in Enkhuizen - Brouwerij de Werf
Op een unieke locatie aan de Oude Haven, naast verdedigingstoren de Dromedaris, ligt Brouwerij De Werf. Gevestigd in een voormalige scheepswerf in het historische centrum van Enkhuizen. Met een heerlijke industriële uitstraling en een prachtig terras aan het water wordt jouw start en finish een feestje. Hier worden heerlijke bieren gebrouwen en wordt het leven gevierd. Goede koffie, een lekker biertje en goed eten, je vindt het bij start en finishlocatie Brouwerij de Werf. Gelegen vlak naast de Houtribdijk is dit de Ideale locatie voor deelnemers uit het oosten van het land.

Parkeren kan gratis bij P+R locatie Enkhuizen op het Stationsplein in Enkhuizen. Vanaf hier is het 500 meter fietsen naar de start. Bekijk hier meer informatie over de bereikbaarheid. 

Adres
Paktuinen 6, Enkhuizen
(Voor parkeren navigeer naar het Stationsplein in Enkhuizen).
 
Starttijden
Zie hieronder de starttijden van de diverse afstanden. Starten is alleen mogelijk tussen de aangegeven tijden.
Start & Finish in Schagen – De Markt
De Markt in Schagen heeft misschien wel de gezelligste terrassen van West-Friesland. Op dit unieke plein rondom de kerk zijn regelmatig grote evenementen als Paasvee en Popweekend. Aan dat rijtje kan nu de Ronde van de Westfriese Omringdijk toegevoegd worden! Schagen is de stad van de Westfriese Folklore en de wekelijkse Westfriese Markt. Hier is volop ruimte om voor en na jouw tocht op het terras te genieten van koffie en een goed biertje na afloop. 

Parkeren kan gratis op het parkeerterrein aan de Julianalaan in Schagen. Vanaf hier is het 300 meter fietsen naar de start. Bekijk hier meer informatie over de bereikbaarheid. 

Adres
Markt 22, Schagen
(Voor parkeren navigeer naar Julianalaan 8 in Schagen).
 
Starttijden
Zie hieronder de starttijden van de diverse afstanden. Starten is alleen mogelijk tussen de aangegeven tijden.

Starttijden

Zie hieronder de starttijden van de diverse afstanden. Starten is alleen mogelijk tussen de aangegeven tijden. Door te werken met starttijden zorgen we voor voldoende spreiding op de routes waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over drukte onderweg.
135 km | 8.00 - 9.50 uur
80 km | 9.50 - 10.40 uur
50 km | 10.40 - 11.00 uur
Corona maatregelen
Voor een veilig en verantwoord evenement hebben wij een aantal maatregelingen die gelden tijdens de Ronde van de Westfriese Omringdijk. Wij vragen deelnemers hier rekening mee te houden. Zo kunnen we allemaal zorgeloos genieten van een sportieve dag.            
Maatregelen
  • Was/ontsmet regelmatig je handen;
  • Schud geen handen;
  • Houdt 1,5 meter afstand van anderen;
  • Blijf thuis bij klachten en laat je direct testen;
  • Volg de aanwijzingen van de organisatie op;
  • Hoest of nies in je elleboog;
  • Draag een mondkapje op plekken waar dat moet;
  • Kom niet eerder/later dan je aangegeven starttijd.