De Ronde van de Westfriese Omringdijk is een event van:

We gane de woid uit!

De Ronde van de Westfriese Omringdijk moesten we afgelasten, maar de versoepelingen rondom de coronamaatregelen zorgen ervoor dat we wel weer samen kunnen fietsen.

Dat gaan we dus doen dit weekend, op zaterdag 11 en zondag 12 juli. Nog niet als volwaardig evenement, maar we maken er evengoed een skôftig mooi tochie van! Download de GPX-bestanden, bekijk de digitale routekaart en fiets dit weekend met ons mee! Op de digitale routekaart kun je inzoomen tot detailniveau, zodat je de kaarten kan uitprinten om de route met je mee te nemen.

135 km

Op de volledige ronde van 135 km hebben we 10 Strava-segmenten neergelegd. Waarom 10? Omdat we dit jaar eigenlijk de 10e editie van de Grôte Daikboekel zouden rijden! We hebben onze segmenten genummerd van #1 tot #10 zodat je ze na je rit makkelijk terugvindt. Op de afbeelding hierboven zie je waar ze ongeveer liggen op de dijk. Fiets verantwoord en versnel alleen als de omgeving waar je fietst het toelaat. Ontdek ze allemaal en word de KOM of QOM in onze Strava Cycling Club!

50 & 80 km

Ontspannen fietsen doe je door af en toe te stoppen en de omgeving in je op te nemen. Op de Omringdijk valt genoeg te zien! We hebben in samenwerking met Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier een aantal bezienswaardigheden op de route uitgelicht en op een digitale routekaart geplaatst. Zoom in op de kaart op deze pagina en klik op de verschillende icoontjes voor informatie. Met de app 'Westfriese Omringdijk' van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier weet je écht alles over de dijk [Android en IOS] Maak er een leuke dag uit van en geniet van West-Friesland!