Goede doel

Het goede doel van de Ronde van de Westfriese Omringringdijk 2022 was het KWF. Er is € 5.957,50 opgehaald door deelnemers en vrwijlligers. 
Een beter leven. Zonder én met kanker
Al sinds 1949 bestrijdt KWF kanker. En met succes. Gelukkig is er in al die tijd veel veranderd. Kanker is steeds beter te genezen. Maar ondertussen krijgen ook steeds meer mensen met de ziekte te maken. Dat vraagt om een nieuwe kijk op kanker, en dus een nieuwe rol voor KWF. We bestrijden niet alleen deze ziekte maar zetten ons ook in voor een beter leven mét kanker.
Kanker ontwricht je leven
Als je het zelf hebt, maar ook als iemand die je kent de ziekte heeft. De gevolgen zijn overweldigend. Niet alleen voor je lijf, dat alle behandelingen en operaties moet doorstaan. Maar ook voor hoe je je voelt. Want als je familie of vrienden weer opgelucht ademhalen, ben jij het misschien nog allemaal aan het verwerken. En juist als je op je werk weer mag re-integreren, heb jij moeite de draad weer op te pakken. Bij KWF weten we wat er speelt in een leven met kanker. En met die kennis kunnen we veel betekenen voor iedereen die door de ziekte wordt geraakt.

Fiets tegen kanker

Met Fiets tegen kanker kun je de onmacht die je voelt als je te maken krijgt met kanker, omzetten in kracht. Door je sportieve prestatie te laten sponsoren kun je op een makkelijke manier geld ophalen voor KWF. Geld dat heel hard nodig is, want nog steeds krijgt 1 op de 3 Nederlanders te maken met kanker. Door je race te laten sponsoren, help je KWF met de financiering van belangrijk onderzoek naar kanker.
Je kunt op twee manieren meedoen:
  1. KWF regelt je startbewijs. Schrijf je via KWF én haal minimaal 500 euro op aan sponsorgeld. Wij belonen jou met een gratis startbewijs en het unieke Fiets tegen kanker-shirt. Na inschrijving heb je direct een eigen Fiets tegen kanker-actiepagina. Daarmee is fondsenwerven makkelijker dan je denkt! Haal je onverhoopt geen 500 euro op? Dan kun je zelf een startbewijs kopen. Je bent er hoe dan ook bij!
  2. Regel je eigen startbewijs. Met jouw persoonlijke actiepagina zamel je geld in voor kankeronderzoek. Er is geen minimum sponsorbedrag, maar KWF beloont je wel met het unieke Fiets tegen kanker-wielershirt als je 500 euro aan sponsorgeld op haalt.